Започва Третият Национален конкурс за спонсорство на общински проект – „Нестле за Живей Активно! 2021“

10.08.2021

856

 

 

 

 

 

Бъдете активни, живейте активно!

Организирайте събитие на 18 септември, свързано с активния и балансиран начин на живот и участвайте в Конкурса за спечелване на финансиране на общински проект, свързан със здравословния начин на живот и спорта.

ВАЖНО: Към 7 септември са променени „Правила за организиране и провеждане на национален конкурс за спонсорство на общински проект“ - можете да ги изтеглите по-долу. Има промяна в организацията и в отчитането на събитието. 

Вземете участие в Третия националния конкурс на „Нестле България“ за спонсорство на общински проект – „Нестле за Живей Активно! 2021“, в който НСОРБ отново е партньор.

Инициативата се провежда за трети път и както и при предходните две издания наградният фонд е 20 000 лв. за общината-победител за реализиране на проект, свързан с активния начин на живот. Тази година се предвиждат и 3 награди за подгласниците – дарение на продукти от Нестле, които да се използват в полза на социално уязвими групи от обществото в съответната община.

Припомняме, че в първото издание на Конкурса победител стана община Девня, която вече се радва на площадка за спорт и отдих. Велики Преслав е общината спечелила втория конкурс за реализиране на проект за спортно игрище и зона със спортни уреди на открито.

Площадката в община Девня, изградена със средствата получени от първото място в конкурса за 2019 г.

Националният конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! 2021 има за цел да мотивира всички българи да бъдат по-активни и да се хранят по-балансирано в ежедневието. И тази година Конкурсът ще се проведе в рамките на Европейската седмица на мобилността и под мотото „Подобри своя рекорд! Ходи и бъди активен!“. По тази причина денят за провеждане на спортните и здравословни дейности е 18 септември.

Поканени за участие в инициативата са всички общини на територията на Република България, които организират събитие на 18.09.2021 г., включващо ходене и активности за стимулиране активния начин на живот и балансирано хранене. При невъзможност за организиране на събитие/я на 18 септември, е допустимо да бъде/ат проведени между 16 и 26.09.2021 г.

За да се включите в инициативата е необходимо:

  • до 12.09.2021 г. да изпратите сканирано копие на попълнената и подписаната Заявка за участие и информация за планираните активности на електронна поща: g.isakova@apraagency.com с копие до НСОРБ: m.yarovaya@namrb.org.
  • на 18.09.2021 г. да проведете събитие или събития на територията на общината под формата на дейност/и за стимулиране активния начин на живот и балансирано хранене.
  • до 10.10.2021 г., след провеждане на събитието е необходимо да изпратите попълнена Техническа карта, в която да представите проведеното събитие и да дадете информация за проекта, за който общината би искала да получи финансиране, в случай че бъде избрана за печеливша в конкурса.

Проектите ще бъдат оценени от 5-членно жури, включващо представители на Нестле България, Министерство на младежта и спорта, НСОРБ и двама посланици на инициативата Нестле за Живей Активно! Класирането на общините ще бъде обявено през месец декември на интернет страницата на НСОРБ и на сайта на „Нестле България“ (https://www.nestle.bg/bg). Класираните на първите 4 места общини ще трябва да представят проектите си пред журито за излъчване на един победител и трима подгласници. Датата и мястото на финала ще бъдат уточнени допълнително.

Пълната информация за участие в Конкурса можете да намерите в документите по-долу: „Правила за организиране и провеждане на национален конкурс за спонсорство на общински проект“, формуляр „Заявка за участие“, „Техническа карта“ и „Декларация за авторство“.

ВАЖНО: Към 7 септември са променени „Правила за организиране и провеждане на национален конкурс за спонсорство на общински проект“ - можете да ги изтеглите по-долу.