Втори европейски форум за градските центрове

03.05.2022

150

Под патронажа на Френското председателство, Асоциация ,,Напредничави градските центрове“ ще организира Втория европейски форум за градските центрове. Събитието ще се проведе в периода 28 - 29 юни в сградата на Европейския парламент в Страсбург.

Форумът ще представи иновативни, интегрирани и основани на партньорство подходи, за да изведе на преден план основната тема за градските центрове. Асоциацията „Напредничави градски центрове“ насърчава европейските добри практики в сферата на градоустройството, привлекателността на градските центрове, съживяване на икономиката и др.

Преди десетилетия градските центрове не бяха основен проблем за политиците и беше по-модерно разширяването на крайградската зона. Тази тенденция сега се обърна.

През 2018 г. първият Европейски форум за градските центрове се проведе в Мец, Франция. Това беше истински успех, събирайки близо 1200 изборни и други официални длъжностни лица от френски и европейски градски центрове. Второто издание е още по-амбициозно, като сред говорителите е и кметът на Габрово, като тя ще се включи в сесията „Градски центрове и устойчивост: да превърнем екологичните предизвикателства в ценна придобивка!“

Програмата на форума можете да намерите тук: https://citycenters.eu/programme/

За регистрацията за участие на линка: https://citycenters.eu/programme/registration-online/