Велинград: Доброволците от формированието спечелиха наградата на публиката в конкурса на НАДРБ

В състезанието, организирано от Национална асоциация на доброволците в България, участваха 9 доброволчески отряда от цялата страна. 

Вотът на публиката убедително бе спечелен с 1623 гласа, (или близо 50%) от доброволно формирование - община  Велинград. След тях се наредиха колегите им от “Георги Измирлиев-Македончето“, Благоевград. На почетната стълбичка се нареди и още доброволно формирование „Пловдив 112“ .

Доброволното велинградско формирование бе създадено в началото на 2021 година, а неговите членове са преминали обучение по програма за доброволци, с включени модули за реакция при пожари, наводнения и други природни бедствия, както и оказване на първа помощ на пострадали. Община Велинград е направила изискуемите застраховки на 20-те членове на клуба и е осигурила тежки автомашини, а останалото оборудване и екипировка са подсигурени изцяло с доброволчески усилия.

През месец август на територията на община Велинград възникнаха 4 големи пожара. Благодарение на доброволците и съвместната им работа с РСПБЗН - Велинград, огнените стихии бяха овладени и така бяха спасени гори, къщи, и човешки животи.

 

НАДРБ награди доброволно формирование Велинград с плакет за успешното участие в потушаването на пожарите.