Велико Търново ще е домакин на втората регионална дискусия „Общини БГ 2030“ за посоките за развитие на местното самоуправление в България през следващите 10 години

04.04.2019

978

Съгласно приетата от Общото събрание на НСОРБ Програма за дейност за 2019 г., Сдружението стартира инициатива за провеждане на широка дискусия „Общини БГ 2030“ за посоките за развитие на местното самоуправление в България през следващите 10 години.

Както вече Ви информирахме, ще бъдат проведени три регионални дискусии: за общините от Южна, Северна и Западна България.

Форумът за общините от Северна България ще се проведе на 23 и 24 април 2019 г. (вторник и сряда) в гр. Велико Търново, Ритуална зала на община Велико Търново.

Поканени за участие са кмета и председателя на общинския съвет, както и Секретаря или заместник-кмет на общините от областите: Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

За нас е важно да чуем мнението на изборните представители и ключовите мениджъри в общинските администрации през призмата на натрупания през мандата от тях опит. Поканени за участие във форумите са и външни за местната власт участници: анализатори, бизнес и медии.

Разходите за участието на до трима представители на община (зала, оборудване, обяд, вечеря, кафе паузи и настаняване на 23.04.2019 г.), извън транспортните разходи, се поемат от НСОРБ. Разходите за нощувки на шофьорите се поемат от съответните общини.

Участие може да се потвърди чрез онлайн формуляр най-късно до 15 април 2019 г. Линк към формуляра за заявка е изпратен на електронните пощи на кметовете и председателите, заедно с поканата за участие.

 

Предварителната програма на дискусионния форум можете да видите ТУК.