В Пловдив ще се проведе първата регионална дискусия „Общини БГ 2030“ за посоките за развитие на местното самоуправление в България през следващите 10 години

04.04.2019

1161

Съгласно приетата от Общото събрание на НСОРБ Програма за дейност за 2019 г., Сдружението стартира инициатива за провеждане на широка дискусия „Общини БГ 2030“ за посоките за развитие на местното самоуправление в България през следващите 10 години.

Ще бъдат проведени три регионални дискусии: за общините от Южна, Северна и Западна България.

Форумът за общините от Южна България ще се проведе на 16 и 17 април 2019 г. (вторник и сряда) в гр. Пловдив, хотел „Санкт Петербург“.

Поканени за участие в първата регионална дискусия „Общини БГ 2030“ са кмета и председателя на общинския съвет, както и Секретаря или заместник – кмет на общините от областите: Бургас, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

За нас е важно да чуем мнението на изборните представители и ключовите мениджъри в общинските администрации през призмата на натрупания през мандата от тях опит. Поканени за участие във форумите са и външни за местната власт участници: анализатори, бизнес и медии.

Разходите за участието на до трима представители на община (зала, оборудване, обяд, вечеря, кафе паузи и настаняване на 16.04.2019 г.), извън транспортните разходи, се поемат от НСОРБ. Разходите за нощувки на шофьорите се поемат от съответните общини.

Участие може да се потвърди чрез онлайн формуляр най-късно до 9 април 2019 г. Линк към формуляра за заявка е изпратен на електронните пощи на кметовете и председателите, заедно с поканата за участие.

 

Предварителната програма на дискусионния форум можете да видите ТУК.