Удължен срок за приемане на заявки за участие за Конкурса „Нестле за Живей Активно! 2021“ до 19 септември

14.09.2021

154

Предвид запитванията и интереса към инициативата и Конкурса „Нестле за Живей Активно! 2021“, организаторите от "Нестле България" удължиха крайния срок за приемане на заявки от общините за участие в инициативата. 

Желаещата да участва в Конкурса община трябва да изпрати до 19.09.2021 г. включително, на имейл g.isakova@apraagency.com  с копие до НСОРБ m.yarovaya@namrb.org  сканирано копие на попълнената и подписаната форма „Заявка за участие“. Заедно с подаването на попълнена форма „Заявка за участие“ общините трябва изпратят информация за планираните активности най-късно до 19.09.2021 на същите имейл адреси.

Припомняме, че във връзка с последните заповеди от министъра на здравеопазването, с които се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на Република България, "Нестле България" промениха условията за участие в кампанията към 08.09.2021 г.

Най-важното е, че сега условията улесняват максимално общините при провеждането и отразяването на дейностите, свързани с активни занимания. Инициативата е изцяло съобразена с изискванията за безопасно провеждане и спазване на противоепидемичните мерки.

За целите на участие в Конкурса и за да се включи пълноценно в мисията на „Нестле за Живей Активно!“ всяка община трябва да изпълни следното:

• Да формулира пешеходен маршрут в района на общината с начална и крайна точка
• Пешеходния маршрут да не се обвързва с конкретна дата и час на преминаване
• Пешеходния маршрут може да се измине за периода 16-26.09.2021г.


Другата промяна е свързана с отчитането чрез Техническа карта, за участие в Конкурса за финансиране на общински проект: Необходимо е само да се описва пешеходния маршрут, както и предполагаем брой потребители, които са се включили (или в периода 16.09.2021-26.09.2021) включително и описание на публикациите за периода 13.09.2021 г. – 30.09.2021 г.

Всички актуални промени можете да видите в прикачения по-долу документ с Правила.

 

Както вече знаете, инициативата се провежда за трети път и както и при предходните две издания наградният фонд е 20 000 лв. за общината-победител за реализиране на проект, свързан с активния начин на живот. Тази година се предвиждат и 3 награди за подгласниците – дарение на продукти от Нестле, които да се използват в полза на социално уязвими групи от обществото в съответната община.

До този момент участие освен Столична община, която участва от създаването на инициативата, своите заявки подадоха общините: АрдиноБелоградчикБотевградБреговоВелики Преслав, ВрацаГабровоДевняДимитровградДряновоДупницаКаспичанМалко ТърновоМизияСандански, Сапарева баня, СилистраТутракан и Челопеч.

Всички общини, които вече са подали заявка за участиемогат да стартират със събитията, които предвиждат.

Бъдете активни и участвайте в тази полезна инициатива! Очакваме Вашите заявки.