Стартира Национална кампания “Пази детето в Интернет”

07.01.2022

211

Стартира социален проект на Лев Инс за превенция на онлайн тормоза и посегателство над деца. Кампанията “Пази детето в Интернет” обхваща цялата страна и включва информационни активности, обучения, срещи с ученици, родители и учители, в комбинация с представяне на решения. 

Инициативата ще продължи през цялата 2022 г.

“Пази детето в Интернет” е естественото продължение на успешната, дългогодишна кампания на Лев Инс - “Пази детето на пътя”.

Сега когато всички прекарваме значителна част от ежедневието си вкъщи и пред своите компютри и телефони, повече от всякога се нуждаем от защита в Интернет. Децата са най-уязвими, затова инициативата отново е насочена към тях.

Целта на проекта е да предпазим децата от опасностите в дигиталното пространство преди те да са се случили.

Партньори на “Пази детето в Интернет” са компанията на иновативни кибер решения Cyber One, кибер академията Cyber 360, Българската асоциация по киберсигурност и редица други организации от неправителствения сектор, сред които е и НСОРБ.

Лица на кампанията са специалиста по киберсигурност Явор Колев и олимпийският шампион по карате Ивет Горанова.  

Основните активности заложени в кампанията са предоставяне на кратки безплатни видео обучения за деца и родители, информационни сесии на живо и онлайн, посещения на училища, участия в събития, и не на последно място, съвети за конкретни решения за защита на децата в Интернет.

Повече информация за Кампанията “Пази детето в Интернет” можете да намерите на специално създадената платформа: https://detetovinternet.bg/

Там ще намирате и актуални новини, видео и съвети за безопасност в Интернет.