Sofia Coin: по-чист въздух и награди

22.12.2021

146

 

Тази неочаквано добра комбинация от по-чист въздух, по-активен начин на живот и заедно с това награди, вече е достъпна чрез използването на едно мобилно приложение – Sofia Coin, разработено по проект ИНОЕЪР. То не ви ограничава по никакъв начин, а само насърчава алтернативните начини на придвижване. Няма значение дали ще решите да вървите пеша, да карате стандартно или електрическо колело, да се повозите на електрическа тротинетка, резултатът е един и същ – спестени вредни емисии за околната среда, за вас – повече движение и разнообразни награди.

Наградите варират от ръкавици и каска за колоездене до безплатни билети за концерти, таблети и награда-изненада! Всичко зависи от това колко километра ще изминете по екологосъобразен начин на придвижване. След всяко регистрирано придвижване можете да видите изминатото разстояние, колко вредни емисии сте спестили, а можете и да се похвалите на близки и познати с постижението си.

В каузата се включват Eventim, А1, E-bike rental, Hobo и Brum чрез осигуряване на награди, които носят незабравими преживявания.

Още по-важно е, че освен индивидуалните награди, на всеки четири месеца публично ще бъдат обявявани най-често използваните пешеходни и вело маршрути. Тези трасета ще бъдат включени в инвестиционната програма на Столична община, за да се гарантира доброто им състояние и удобните за потребителя връзки. Така данните от приложението ще служат за подобряване на политиката за велосипедно и пешеходно придвижване в София.

Можете да изтеглите приложението Sofia Coin за своя мобилен телефон с операционна система Android от Play Store ТУК или за iOS от App Store ТУК.

 

Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.