Шесто издание на младежки форум „Voice it 2021“ организира Националната мрежа за децата

17.11.2021

91

На 19 ноември 2021 г. ще се проведе Шестото издание на младежки форум „Voice it 2021“, организиран от Национална мрежа за децата и Младежка мрежа „Мегафон“ в партньорство с Български център за безопасен интернет, Организация на българските скаути и ЕКОПАК България АД, с което ще бъде отбелязана 32-та годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето. Темата на дискусията е „#ФИЛТЪР“.
Тазгодишното издание Voice it 2021 ще се проведе в онлайн формат поради епидемиологичната обстановка в страната.

Форумът ще бъде излъчен онлайн на живо на Фейсбук страницата на Национална мрежа за децата на 19 ноември 2021 г. от 14:00 до 16:30 часа. Събитието ще бъде във формата уебинар и ще имате възможност да се включите активно в дискусията с въпроси.

Целта на Voice it е отново да подчертае важността на принципа за право на мнение и участие на децата, заложен в Конвенцията за правата на детето. Водещи на събитието, ще бъдат децата от Младежка мрежа „Мегафон“, които имат цялостен принос за организация на събитието. Младежите ще говорят за рисковете онлайн и за екологията – две теми, онединени под надслова „филтър“ – филтрите, които си слагаме или не в общуването онлайн, за да сме в безопасност, филтрите, през които света и природата около нас може да е чиста и да сме активни участници в решаването на екологичните проблеми. Във форума ще участват гости - експерти с позиции по темите. По темата за онлайн рисковете младежите ще разговарят с психолог, както и с експерт в областта на онлайн безопасността. По темата за екологията младежите ще разговарят с експерти в областите на рециклирането и алтернативните
източници на енергия.
За въпроси - Белла Дамянова, координатор „Детско и младежко участие“ на Национална мрежа за децата на e-mail: bella.dinkova@nmd.bg.