Съвременната градска среда – фокус на предстоящото издание на Urban Development Forum 2021

11.11.2021

152

НСОРБ е партньор на конференцията Urban Development Forum 2021. Събитието се организира  със съдействието на Европейската инвестиционна банка и ще се състои на 29 ноември в хибридна форма – с участие на живо или в онлайн стрийминг.

Urban Development Forum се провежда от 2012 г. и предоставя платформа за обсъждане на добрите модели при развитието на градските територии и създаването на жизнена и функционална градска среда. Инициативата е насочена към местните власти, инфраструктурни инвеститори, проектанти, експерти и други участници в мащабните публични и частни проекти, които формират облика на българските градове.

Официални гости на откриването са вицепрезидентът на Европейската Инвестиционна Банка Лиляна Павлова и председателят на УС на НСОРБ и кмет на Община Велико Търново Даниел Панов, които ще поставят основните теми за устойчиво градско развитие и предизвикателствата пред българските общини за 2021г.

Фокусът на първия панел са капиталовите програми, финансовите инструменти и моделите за устойчива градска трансформация, свързани с осъществяването на зеления преход. В дискусията по темата са поканени да участват Дончо Барбалов - заместник-кмет в Столична Община, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Бургас Димитър Николов, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, Теодор Радонов - ръководител на офиса на ЕИБ в България, Надя Данкинова - изпълнителен директор на Фонд ФЛАГ, Ралица Каменова - продуктов мениджър в Земелрок Щайн унд Дизайн.

Втората част на събитието акцентира върху градоустройствени концепции и взаимодействието между публичен и частен сектор за по-добра градска среда. Активните инвестиционни зони в Столицата, както и приоритетите за устойчиво интегрирано развитие на Столична община  за перида 2021-2027 г., ще обсъдят главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, кметът на район Витоша инж. Теодор Петков, кметът на район Панчерево Николай Гюров, главният архитект на СО - район Панчарево арх.Румен Несторов, Атанас Гаров - управляващ партньор към Garitage Investment Management, Адина Уелш - изпълнителен директор, RPHI.

За повече подробности и регистрация в събитието: https://udf2021live.gradat.events/bg/register.