Предложение за обновяване и обогатяване на културните календари на общините

06.10.2021

196

В изпълнените с трудности и отговорности дни на последните две години, много събития и празници на общините бяха отложени, за да опазим здравето на гражданите. Но продължаваме да вярваме, че отново ще имаме възможност да ги проведем, защото всички ние имаме нужда от лъч светлина, надежда и магия, които да засилят оптимизма ни.

Всекидневието е също толкова трудно и объркано за артистите и хората на изкуството в страната и в световен мащаб. Подкрепата за културата не беше сред приоритетните грижи на държвата в първите месеци на пандемията и много от тях останаха дълго време без публика.

Водени от убедеността, че възстановяването на културните индустрии е сигурен белег за връщане към нормалността, Националното сдружение на общините в Република България ще съдейства и партнира в този процес, като популяризира творческата дейност на творците сред своите членове и партньорски организации.

Надяваме се, че предложенията, които ще представяме периодично на Вашето внимание, ще допринесат за обновяването и обогатяването на културните календари на общините.

Да започнем с ВЪЛШЕБСТВО:

Представяме Ви актьорът - фокусник Ненчо Илчев и поп-певицата Мариета Петракиева

Имаме удоволствието да Ви представим няколко възможности за включване на любимия на деца и възрастни артист Ненчо Илчев в празници и събития на общината. Сигурни сме, че представленията му ще накарат всеки малък и по-голям жител да усети вълшебството и изкуството на едно място. Магията и енергията, които Ненчо може да даде на публиката ще върнат усмивките и ще озарят много лица.

Можете да разгледате предложенията и да изберете най-подходящите за мероприятията, които планирате да проведете. Програмите са разнообразни по вид и продължителност и са съобразени с мерките за опазване здравето и живота на зрителите в пандемична обстановка.

При интерес и за допълнителна информация за условията за участие, представител на общината може да се свърже с г-жа Ради Василева на посочените в предложението по-долу координати.

Подарете вълшебни емоции и усмивки на жителите и гостите на общината!

 

Документи