Почетният знак на НСОРБ за успешно сътрудничество бе връчен на БХРА

26.11.2021

125

„Приемете искрената признателност на членовете на НСОРБ  към всички, които в най-трудните периоди на пандемията, отворихте сърцата си за хората, нуждаещи се от подкрепа. Много от Вас станаха партньори на социалните служби на общините и ние заедно не позволихме никой да се чувства изоставен. Това е най-силната проява на корпоративна социална отговорност в съвременната ни история и Вие заслужавате високо обществено признание“ – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева връчи почетния знак на НСОРБ на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в лицето на нейния съпредседател Георги Щерев.  Силвия Георгиева увери присъстващите на официалната церемония „Годишни награди на БХРА“, че  за всеки български кмет оцеляването на бизнеса в тези трудни времена е сред първостепенните задачи и припомни усилията на местната власт за облекчаване на икономическите условия през последните година и половина. Изпълнителният директор на НСОРБ бе сред официалните гости на събитието и връчи наградата за най-добър четиризвезден арт и уелнес хотел на "Дипломат плаза хотел енд ризорт" – гр. Луковит. Тя подчерта, че за инициативния бизнес няма малки и големи общини, има успешни партньорства и обърна внимание, как една стабилно управлявана инвестиция има потенциала да промени профила на региона.

Официални гости на церемонията по връчване на 26-ите годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за професионални постижения в областта на туризма бяха Президентът на Републиката Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на туризма Стела Балтова, министърът на външните работи Светлан Стоев, заместник-министри, дипломати.

  

„Годината беше тежка, както и предишната, защото комбинацията от здравна икономическа, енергийна криза и политическа неизвестност са изпитание за всеки бизнес“ - посочи президентът. Той благодари на туристическия бранш, на ресторантьорите и хотелиерите, че бяха отговорен партньор на обществото и държавата в тези изпитания.

Сред лауреатите на тазгодишните награди на БХРА са хотелски комплекси и ресторанти от общините Велинград, Несебър, Варна, Хасково, Пловдив, Банско, Златоград, Петрич. За най-добра целогодишна дестинация на 2021 г. беше обявена община Банско. В категория "За принос в развитието на туризма и по случай 100 години от обявяването на Варна за курортен град" беше отличена община Варна.