Последни два дни, за да заявите участие в Националната среща на общинските предприятия и търговски дружества

07.12.2021

124

Само два дни остават, за да заявите участие в Националната среща на общинските предприятия и търговски дружества.

Регистрацията за участие в Събитието е отворена до 9 декември ТУК

Събитието, което бе отложено през октомври месец поради утежнената епидемична обстановка в страната, ще се проведе на 14-15 декември 2021 г. в хибриден формат – присъствено в гр. Пловдив, хотел „Санкт Петербург“ (съобразно всички актуални разпоредби на МЗ, с представяне на сертификат за ваксинация, преболедуване или антитела, отрицателен резултат от проведен PCR или бърз антигенен тест) и дистанционно през ZOOM платформата.

Подобно на предишните издания на форума, очакваме и тази година в него да се включат широк кръг участници – управители, ръководители и представители на общинските предприятия и търговски дружества, както и общински съветници, ресорни заместник-кметове, кметове и други общински експерти, при проявен професионален интерес.

Срещата има за цел да даде възможност да се дискутират решения за по-добро и ефективно управление и изпълнение на стопанската дейност на общините, да се сподели опит и да се насърчат усилията на общинските предприятия и търговските дружества да предоставят качествени, достъпни и конкурентни услуги.

В програмата на Събитието, както всяка година, са включени теми по актуални въпроси, имащи отношение към ефективното функциониране, развитието и поддържането на икономическа устойчивост на общинските стопански субекти. Във фокуса на вниманието ще бъдат и споделени доказани практики, добър опит и гъвкавост в реализирането на различните отговорности на общинските предприятия и търговски дружества.

Акценти в Програмата:

  • Бъдещето е общинско или „ремунипализацията“ на ключови публични услуги;
  • Реклама и публичност на дейността на общинските предприятия и търговските дружества;
  • Потенциал и възможности за финансиране дейността на общинските предприятия и търговските дружества;
  • Практики за справяне с предизвикателствата и последиците от COVID пандемията.

В насърчение на инициативността и предприемчивостта, по време на Срещата са подготвени редица презентации и демонстрации на машини, съоръжения и технологии, както и възможности за съвместна работа и партньорство между бизнеса и общините, които могат да ще бъдат в подкрепа за по-конкурентни и оптимизирани общински услуги. Ще бъдат представени полезни идеи и възможности за повишаване на ефективността на дейностите по осигуряване на качествени и достъпни услуги и за подобряване на стандарта на живот в общините.

Ще бъдат споделени начини за прилагане на креативни решения за модерния, чист и приветлив град. Ще бъде предложена информация и ще бъдат демонстрирани дейности и усъвършенствани методи за управление на комуналните,  благоустройствените дейности и отпадъците, поддръжка на общинската инфраструктура, технологични и съвременни възможности за пътната безопасност и организация на движението, иновативно осветление на градското пространство и др.  

На страницата на събитието в сайта на НСОРБ-Актив: https://firmi.namrb-activ.org/ можете да намерите повече информация за Срещата, както и условията и участие и регистрация в нея.