Популярен телевизионен водещ ще модерира дискусията на НСОРБ по проблемите на устойчивото развитие

26.08.2021

208

Известният журналист от Bloomberg TV Bulgaria и водещ на предаванията „Бизнес старт“ и ИмоТиТе“ Христо Николов ще бъде модератор на форума „Зелени решения и иновации за обновяване на средата“, който НСОРБ организира в рамките на Годишната среща на местните власти.

Акцент в дискусията ще бъдат устойчивите решения на общините, които могат да послужат на местните власти в прехода към зелена Европа. Предизвикателствата, които поставя пред различни сфери на обществения живот зелената трансформация е ключовата тема в обсъжданията. В програмата са включени въпросите за необходимостта от ускоряване на прехода към нов кръгов модел на ресурсна ефективност, както в устойчивото производството и потреблението, така и в подхода към управлението на различни обществени сфери. Българските общини са ключов фактор в прехода към кръговата икономика и са натоварени не само със сериозни отговорности по управлението на ресурсите, но също и с промяната в обществените нагласи.

Форумът "Зелени решения и иновации за обновяване на средата". Събитието е първата българска инициатива с екологична насоченост, включена в програмата на Конференцията за бъдещето на Европа. https://futureu.europa.eu/processes/GreenDeal/f/2/

 

Модераторът Христо Николов е доказан бизнес журналист с богат опит в онлайн и печатни медии. Преминал е през специализирани обучения в Център за развитие на медиите, „Файненшъл Таймс“, „Дойче Веле“, „Вестдойче Алгемайне Цайтунг“. Следвал е финанси в НБУ.

През годините е обследвал детайлно законодателните промени в областите бюджет и финанси, икономика, регионално развитие, транспорт, земеделие, социална политика, околна среда. Носител е на най-високата журналистическа награда в България „Черноризец Храбър“.

Форумът "Зелени решения и иновации за обновяване на средата" ще се състои на 20 септември 2021 г. от 15,00 ч. в к.к. "Албена". Предварителната програма е публикувана на сайта на събитието https://2021.namrb.org/%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1…/

 

 

Годишната среда на местните власти 2021 се осъществява с медийната подкрепа на: