Покана за участие за наградата „Най-добра практика за гражданско участие“

14.04.2021

81

Международна Обсерватория за демокрацията на участието (IOPD) отправя покана към местни и регионални власти за участие в 15-то издание на наградата "Най-добра практика за гражданско участие“. Наградите се връчват ежегодно от Обсерваторията, отличавайки най-иновативните публични политики и опит в сферата на гражданското участие, демократичните иновации и отвореното управление.

IOPD е международна мрежа, отворена към всички градове, организации и изследователски центрове, които се интересуват от обучение, обмен и прилагане на опита на демокрацията на участието на местно ниво. IOPD е част от общинското движение, представлявано от глобалната организация Обединени градове и местни власти.

Подробна информация за условията за участие е публикувана на интернет сайта на организацията: https://oidp.net/distinction/en/

Обръщаме внимание, че за да кандидатствате за награда на OIDP, е необходимо да сте (или да станете) член на мрежата, което се състои единствено в попълването на формуляр за членство (тук) без финансово или правно обвързване.

Предложенията за участие в наградите се подават на английски, френски, испански или португалски език на електронната поща award@oidp.net. За целта следва да попълните формуляр за кандидатстване: https://www.oidp.net/docs/repo/doc945.docx

Крайният срок за предложения е 30 април 2021 г.

Резултатите ще бъдат обявени на Годишната конференция на IOPD, която има за цел да обсъди и да разпространи информация за настоящото състояние на демокрацията на участието в света. Тази година конференцията ще се проведе от 23 до 25 август в Абиджан, Кот д'Ивоар, където ще бъдат представени наградата и специалните отличия.