Отворена е покана за адресиране на трансграничните пречки

15.02.2021

389


Асоциацията на европейските погранични региони (AEBR) обяви покана за набиране на проекти по инициативата b-solutions.

Публични органи и трансгранични структури, могат да кандидатстват за получаването на юридическа подкрепа, за да намерят решения на правни и административни пречки, които пречат на сътрудничеството по вътрешните сухопътни граници на ЕС.
Поканата за предложения и формуляра за кандидатстване са достъпни на https://www.b-solutionsproject.com/call-for-proposals . Заявленията могат да се подават до 11 март.
Избраните проекти ще получат подкрепа от правни експерти. Резултатите от поканата ще бъдат публикувани в доклад, който ще бъде разпространен сред заинтересованите страни на европейско, национално и регионално ниво.
За заинтересованите организации и потенциалните кандидати екипът на b-solutions организира онлайн информационна сесия за предоставянето на Насоките за кандидатстване. Сесията ще се проведе на английски език в четвъртък, 18 февруари от 12:00 до 16.00 централно европейско време, изисква се предварителна регистрация на https://docs.google.com/forms/d/1xAngjP8yCrQrjf7H5xe5J1KoonPbae-cZLV9AqLq6O0/viewform?edit_requested=true