НСОРБ предлага възможност за включване в престижно обучение за ИКТ специалисти от общините

23.08.2021

303

Стипендиантската обучителна програма Seeds for the future е образователна програма на компанията Huaewi, ориентирана към младите хора с постижения и интереси в сферата на ИКТ технологиите. От тази година организаторите HUAWEI TECHNOLOGIES BULGARIA EOOD въвеждат квотен принцип за ключовите партньори на компанията. НСОРБ е част от мрежата на приятели и поддръжници в сферата на образованието и инвестицията в повишаването на квалификацията на младите хора, която включва още Софийския университет „Св.Климент Охридски“, Техническия университет в София, Университетът за национално и световно стопанство, КРИБ, БАИТ и др.

Петима представители на общините ще имат възможност да се включат тази година в обучителната програма. Кандидатите трябва да изпратят до НСОРБ молбата за кандидатстване, професионална автобиография и мотивационно писмо (или 3-минутно лично видео, което отразява желанието им за участие) на имейл pr@namrb.org

Срокът за кандидатстване е до 30 август.

На 13-ти септември ще бъдат обявени имената на одобрените за участие в програмата, в която са осигурени 30 места за изявени млади хора с интереси в областта на ИКТ. При завършване на курса те ще получат сертификат за завършено обучение. Подробна информация за програмата и целите на обучението можете да видите тук https://www.huawei.com/minisite/seeds-for-the-future/index.html или в презентацията в прикачения файл.