НСОРБ – благодарност за дарителите, отговорност пред обществото

30.04.2020

250

Със съдействието на Националния логистичен щаб фирми, предоставящи безвъзмездно продукти, материали и техника за нуждите на общините, се обръщат към НСОРБ за координация при получаването на даренията.

Националното сдружение на общините в Република България благодари на собствениците на фирми и предприятия от цялата страна, които преодоляват сериозни икономически трудности, оставайки обществено отговорни и солидарни.

Пълната информация за предоставените дарения е публично достояние.

Средства за дезинфекция, дарени от „Строй Инвест Груп 2“

75-те най-малки общини ще получат до края на седмицата препарати за дезинфекция, осигурени от пловдивската фирма „Строй Инвест Груп 2“. Дружеството дари чрез НСОРБ 750 л. дезинфектанти, които да бъдат предоставени на местните администрации,  изпитващи затруднения да осигурят всички необходими средства за изпълнение на предписанията на здравния министър.

Дарението е насочено към най-малките по население общини и ще бъдат предоставени на служители на домашен социален патронаж, които подготвят и разнасят храна на възрастни хора, служителите във фронт офисите в общината и в социални домове както и на доброволците, които подпомагат местната власт в грижата за възрастните и нуждаещи се хора. Пълният списък на получилите равна част от дарението може да бъде изтеглен от прикачения файл.

Общините са от всички области в страната.  За общините от област Смолян фирма „Строй Инвест Груп 2“ е организирала кампания за подкрепа, която вече е в ход. Преди броени дни кметът на областния център Николай Мелемов чрез профила си в социалните мрежи сърдечно благодари  на Калоян Пеев – управител на  „Строй инвест груп 2“, за дарените на общината предпазни маски, различни дезинфектанти и ръкавици за еднократна употреба, за да работи в безопасни условия общинската администрация и звената към нея.

Дарението за общините е осигурено с подкрепата на Министерство на труда и социалната политика.

В прикачените файлове можете да прочетете и топлите думи на благодарност, получени в НСОРБ.

„Рено Нисан България“ предоставя на общините автомобили

за превоз на хора и материали от първа необходимост в дните на извънредното положение

„Рено Нисан България“ и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan предоставят над 20 автомобила за нуждите на общините по осигуряване на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението се предоставя чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините ще достигне до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Първите 8 автомобила за помощ в рамките на Столична община бяха приети лично от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. 4 от автомобилите ще бъдат предоставени на екипите за дезинфекция и 4 – на доброволците, които доставях храни и лекарства

На 15 април в София официално бяха връчени ключовете на 7 автомобила, които вече са на разположение на екипите в Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград, Благоевград  и Димитровград. На 16 април председателят на Общинския съвет в Гълъбово Гочо Гочев прие автомобилът, който бе предоставен за нуждите на общината. Подробна справка за предоставените автомобили можете да видите в прикачените файлове.

Автомобилите са предоставени за ползване до края на извънредното положение.

 „Ромпетрол България“ подпомага работата на доброволците в страната

Ромпетрол България дари 10 500 литра гориво в подкрепа на борбата с разпространението на пандемията от Covid 19. Дарението е осигурено чрез Националния логистично-координационен щаб и се координира от Националното сдружение на общините в Република България.

Безналични карти за разплащане във всички обекти на „Ромпетрол България“ са предоставени на 21 общини – областни градове, на чиято територия има бензиностанции на компанията /с изключение на Столична община/. Списъкът на общините, получили равни части от дарението можете да изтеглите от прикачения файл.

НСОРБ препоръча на кметовете на общини, безвъзмездно предоставеното гориво от „Ромпетрол България“ да бъде използвано  за зареждане на моторните превозни средства на доброволците, които  са ангажирани с доставката на храна и лекарства за възрастни, самотно живеещи и нуждаещи се хора.