Нови правила за участие в Конкурса „Нестле за Живей Активно! 2021“ във връзка с нововъведените мерки на Министерство на здравеопазването

08.09.2021

225

НСОРБ за поредна година е партньор в кампанията „Нестле за Живей Активно! 2021“

Включете се и участвайте в Конкурса за спечелване на финансиране на общински проект

 

Във връзка с последните заповеди от министъра на здравеопазването, с които се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на Република България, "Нестле България" промениха условията за участие в кампанията.

Най-важното е, че сега условията улесняват максимално общините при провеждането и отразяването на дейностите, свързани с активни занимания. Инициативата е изцяло съобразена с изискванията за безопасно провеждане и спазване на противоепидемичните мерки.

За целите на участие в Конкурса и за да се включи пълноценно в мисията на „Нестле за Живей Активно!“ всяка община трябва да изпълни следното:

  • Да формулира пешеходен маршрут в района на общината с начална и крайна точка
  • Пешеходния маршрут да не се обвързва с конкретна дата и час на преминаване
  • Пешеходния маршрут може да се измине за периода 16-26.09.2021 г.

Другата промяна е свързана с отчитането чрез Техническа карта, за участие в Конкурса за финансиране на общински проект: Необходимо е само да се описва пешеходния маршрут, както и предполагаем брой потребители, които са се включили (или в периода 16.09.2021-26.09.2021) включително и описание на публикациите за периода 13.09.2021 г. – 30.09.2021 г.

Промените можете да видите в прикачения по-долу документ с Правила. 

Както вече Ви информирахме, инициативата се провежда за трети път и както и при предходните две издания наградният фонд е 20 000 лв. за общината-победител за реализиране на проект, свързан с активния начин на живот. Тази година се предвиждат и 3 награди за подгласниците – дарение на продукти от Нестле, които да се използват в полза на социално уязвими групи от обществото в съответната община.

Ако Вашата община иска да се включи в инициативата и да участва в конкурса за спечелване на награда - цялата нужна информация и документи за заявяване на участие може да намерите тук: https://www.namrb.org/zapotchva-tretiiat-nacionalen-konkurs-za-sponsorstvo-na-obshtchinski-proekt-nestle-za-zivej-aktivno-2021

Крайният срок за участие е 12 септември!

Очакваме Ви!