Международен семинар за устойчиво градско развитие

13.01.2022

168

 

На 1 февруари 2022 г. ще се проведе онлайн събитие, посветено на инструментите и методите, разработени от френското правителство за изграждане на устойчиви градове и територии. Семинарът започва в 10:00 ч. и ще приключи около 17:45 ч. Работните езици са френски и английски.

В рамките на първата част участниците ще проведат обмен по темата относно политиките за устойчиви градове, насърчавани от европейските страни. В следващата част ще бъдат обсъдени и конкретни предложения на членовете на Френското партньорство за градове и територии (PFVT).

Резултатите от дискусията ще бъдат и принос в подготовката за следващия Световен градски форум на ООН-Хабитат в Катовице, Полша, през юни 2022 г.

Ако имате интерес да участвате, следва да се акредитирате до 24 януари 2022 г. на следния линк: https://delegues.accreditation-eu2022.fr/account/create

След потвърждаване на акредитацията чрез получения на мейла линк, за регистрация в събитието използвайте следните данни:

Delegation name: SustainableUrban.Guests

User code: R+UzWR72kPhS

Допълнителна информация за събитието ще намерите на платформата за акредитация след като приключите процеса на регистрация.

Събитието е част от Френското председателство на Съвета на ЕС и се организира от делегирания министър за жилищната политика на Франция и Френското партньорство за градовете и териториите (PFVT), платформа създадена през 2011 г. с цел промотиране и обмен на експертиза в сферата на градското развитие.