Кметове и председатели на общински съвети от Югозападния район за планиране обсъждат новия модел на изпълнение на проекти с европейско финансиране

16.07.2021

180

Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе избран за член на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район на проведената днес /16.07.2021 г./ в Правец  работна среща на представители на общините от област Благоевград.

От 52-те общини от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София – област и София 17 са представени в Регионалния съвет за развитие. Той е основен фактор в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.

На работен форум, чийто домакин е община Правец, кметове и председатели на общински съвети от Югозападния район ще обсъдят възможностите, които в следващите седем години ще имат общините за подкрепа на проекти с европейско финансиране и ще се запознаят с опита на свои колеги в развитието на междуобщински партньорства.