Кандидатствайте за GLOBAL MAYORS CHALLENGE 2021

15.02.2021

149

Covid-19 промени ежедневието на хората по света и наложи изискването градовете да правят повече с по-малко ресурси. Въпреки кризата в общественото здраве, социалните вълнения, огромния недостиг на бюджетни средства и нарастващите климатични промени, кметовете са в основата на иновациите и предприемат смели стъпки за справяне с най-неотложните предизвикателства.
Проектът Global Mayors Challenge 2021 е състезание за социални иновации за градовете от цял свят, с население над 100 000 жители.
Програмата има за цел да отсее най-добрите 50 идеи за градски иновации, възникнали в резултат на пандемията Covid-19. Идеите могат да бъдат във всеки един етап от изпълнението си, но трябва се имат потенциал за значимо въздействие за подобряване живота на гражданите и способност да бъдат разпространявани и трансферирани и в други градове. Градовете могат да представят идеи, в една или повече от следните четирите сфери: здраве и благополучие, климат и околна среда, икономическо възстановяване и приобщаващ растеж, добро управление и равнопоставеност.
През юни ще бъдат отсети 50-те най-добри идеи и с подкрепата на експерти и достъп до различни данни, проектите ще могат да бъдат подобрени и доразвити. В края на годината, 15 от тях ще спечелят по 1 млн. долара да реализират иновацията си.
Предложенията могат да бъдат изпращани на английски, френски, испански език.
Ако сте град с население над 100 000 души и имате желание да участвате, можете да подадете своята кандидатура до 21 март.
Подробна информация за етапите и възможностите за участие в програмата е публикувана на следния линк:
https://bloombergcities.jhu.edu/mayors-challenge?gclid=Cj0KCQiAgomBBhDXARIsAFNyUqON4ro4wEh146LG18a3uwwDHaNYHs6Tj9XerKetHwM6D7fMMNj-ewcaAj1KEALw_wcB


Онлайн формуляр за първоначално заявяване на участие: https://bloomberg.fluxx.io/apply/MayorsChallenge