Форум „Граници“ 2022

03.05.2022

150

С подкрепата на Френското председателство на Съвета на ЕС, Mission Opérationnelle Transfrontalière, организира форум, посветен на пограничните територии. Събитието ще се проведе в периода 21-22 юни 2022 г. в Париж в хибриден формат – присъствено и онлайн.

На форумът ще се обсъдят реакциите спрямо кризите през последните 20 години. Дискусиите ще бъдат фокусирани върху въпроси като: затваряне в собствените граници, превръщайки ги само в демаркационни линии или колективно демонстриране на устойчивост и разглеждане на границите като споделени територии, които са източници на напредък.

Във време на военни действия на източната граница на Европа, неуспехите както за затварянето на границите, така и на отварянето им без ограничения, следва отново да поставят под въпрос трансграничния ни модел, за да може да се изгради Европа на истинска солидарност.

Регистрация за участие може да направите на сайта на проявата: https://bordersforum.eu/

Програмата е публикувана на сления линк: http://www.espaces-transfrontaliers.org/fileadmin/user_upload/documents/Evenements_MOT/Borders_Forum/BF22-Programme_EN.pdf