Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Topical Information

Home | Topical Information | Заседание на постоянната комисия по образование, младеж, спорт и култура

Заседание на постоянната комисия по образование, младеж, спорт и култура

22.03.2023
Заседание на постоянната комисия по образование, младеж, спорт и култура

На 30 март 2023 г. (четвъртък) в зала „Тържествена“ на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе открито заседание на Постоянната комисия по Образование, младеж, спорт и култура.

Ще бъдат представени данните от съвместно изследване на Обсерватория по икономика на културата и Столична община за икономическия принос на изкуствата, културните и творчески индустрии, културно наследство и културния туризъм за периода 2008 - 2021 г. Ще бъдат дискутирани практически проблеми в прилагането на Закона за авторското право и сродните права и ще бъдат представени възможностите за финансиране по линия на Плана за възстановяване и устойчивост чрез програми на Национален фонд „Култура“.

Регистрация за участие в заседанието може да направите онлайн на следния адрес: https://forms.gle/H7q7gmU1hdYUorbj8

Заявките за участие в заседанието на членовете на Постоянната комисия и на определени от кмета на общината ръководители на административни структури и експерти следва да бъдат изпратени до 22 март 2023 г. (сряда).

В същия срок могат да бъдат правени и предложения за включване на допълнителни теми в дневния ред и въпроси към предвидените в програмата участници. Предложенията и въпросите следва да бъдат изпратени по ел. поща до секретаря на Комисията Теодора Дачева: t.dacheva@namrb.org.