Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Topical Information

Home | Topical Information | Участвайте в европейската седмица на местната демокрация

Участвайте в европейската седмица на местната демокрация

22.03.2023
Участвайте в европейската седмица на местната демокрация

От 20 март започва регистрацията за участие в инициативата ,,Европейска седмица на местната демокрация‘‘ - ELDW 2023 на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа.

Благодарение на своя 16-годишен опит, инициативата ELDW има капацитета да подкрепи местните и регионалните власти при предприемането на действия за повишаване на тяхната устойчивост в отговор на кризи. В този контекст, Бюрото на Конгреса одобри през 2023 г. и 2024 г. ELDW да се съсредоточи върху общата за 2-годишния период тема "Местните общности: поставяне на демократичната устойчивост на преден план".

Както всяка година, общините могат са организират свои дейности по тази тема през цялата година, които завършват с водещо събитие през седмицата на 15 октомври.  

Темата на ELDW за периода 2023—2024 г. се фокусира върху местните действия за изграждане на демократична устойчивост на обществата и повишаване на защитата на гражданите и работа за постигане на Целите на устойчивото развитие ( ЦУР 11 Устойчиви градове и общности) и върху начините, по които местните власти биха могли да я интегрират в своите работни планове.

За да се регистрирате, можете да създадете свой профил в онлайн платформата на ЕLDW и да информирате Конгреса за дейностите, които планирате  да организирате. Общините,  които вече са участвали в ELDW през предходните години,  могат да се регистрират,  като влязат в  личния си профил и следват инструкциите.

Можете да следите проявите на Европейската седмица на местната демокрация в социалните медии и да използвате хаштага #ELDW за популяризиране на инициативата и повишаване на осведомеността между общностите в Европа и извън нея.

Подробна информация е публикувана на сайта на инициативата: https://sedl.alnetis.fr/en/

При допълнителни въпроси можете да се свържете по електронната поща:  democracy.week@coe.int.