Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Topical Information

Home | Topical Information | Очакваме номинации за Годишните награди на НСОРБ 2022 до 15 август

Очакваме номинации за Годишните награди на НСОРБ 2022 до 15 август

04.07.2022
Очакваме номинации за Годишните награди на НСОРБ 2022 до 15 август

Ежегодните награди на НСОРБ са израз на признателност за общините, кметовете и председателите на общинските съвети, общинските експерти, които активно участват в дейността на Националното сдружение на общините в Република България и така допринасят за развитието на местната демокрация в България.

Специално внимание в Наградите всяка година отделяме и за партньорите от бизнеса, неправителствения сектор и медиите, които допринасят за по-доброто качество на живот в българските общини и утвърждаване имиджа на местното самоуправление в България.

Кампанията за номинации за Наградите на НСОРБ 2022 стартира в края на месец март т.г. Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 август 2022 г.

Видове отличия, съгласно Статута на наградите на НСОРБ:

  1. „Принос за развитие на местното самоуправление“ – за община;
  2. „Принос за развитие на местното самоуправление“ – за общинар;
  3. „Партньор на общините” – за НПО и фирми-дарители;
  4. „Общински инвеститор” - за лица, извършили значими инвестиции;
  5. „Глас на общините” – за медии, които коректно и задълбочено отразяват постиженията и проблемите на общините.

Можете да направите номинации по категории:

  • „Принос за развитие на местното самоуправление“ за община и общинар

За да участва Вашата община / представител на Вашата община в номинациите за двете категории, ще очакваме да ни изпратите попълнен „Формуляр за описание на добри практики“, в който са описани критериите за номинации (можете да изтеглите по-долу). Очакваме да ни изпратите формуляра на e-mail: y.koleva@namrb.org до 15 август.

  • „Партньор на общините“ - Присъжда се на неправителствени организации, осъществили съвместен проект с община, или физически и юридически лица - дарители на общини със значим принос за местната общност през годината.
  • “Общински инвеститор” - Присъжда се на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в български общини през годината.

Очакваме Вашите номинации за партньор и инвеститор, чрез попълване на електронния формуляр на адрес: https://forms.gle/zy6ibuGJFQGYR9rC9

Повече информация за критериите и начините на подаване на номинации за всички категории можете да видите в специалния ни раздел на сайта: https://www.namrb.org/bg/za-nas/nagradi-na-nsorb

 

Сигурни сме, че иновативните практики на Вашата община и добрите дела на партньорите Ви заслужават признание и популяризиране.

Очакваме номинациите Ви до 15 август.

 

По традиция, Годишните награди на НСОРБ ще бъдат връчени на Официална церемония, в рамките на предстоящата от 2 до 4 октомври 2022 г. Годишна среща на местните власти в к.к. Албена.