Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Topical Information

Home | Topical Information | Общините представят примери за успешно партньорство на местната власт с бизнеса

Общините представят примери за успешно партньорство на местната власт с бизнеса

27.09.2022
Общините представят примери за успешно партньорство на местната власт с бизнеса

Заместник-председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Троян Донка Михайлова ще вземе участие в третото издание на форума „Бизнесът и регионите“. Форумът среща големи стратегически компании и успешни кметове, за да покаже регионалните модели на растеж и перспективите в България.

В дискусиите ще се включат още заместник-кметът на община Враца Александър Владимиров и Росица Райкова, ръководител направление „Инвестиции“ в община Стара Загора. Поканен е и кметът на Добрич Йордан Йорданов. Участници и панелисти ще бъдат висши мениджъри на структуроопределящи за българската икономика компании и финансови институции: „Аурубис България“, „Асарел Медет“, „Геотехмин“, „Дънди Прешъс Металс“, „Електрохолд България“, УниКредит Булбанк и др.

Какви са предизвикателствата пред развитието на българските регионите в новата икономическа среда? Как стратегическите компании, бизнесите с добавена стойност продължават да развиват регионите въпреки енергийните и инфлационни проблеми? Как примерите на синергия между местни власти и бизнеси да се умножават?

Отговор на тези въпроси ще търси третото издание на конференцията „Бизнесът и регионите – Променена България“, чийто организатор е списание BGLOBAL.

Дискусиите са концентрирани в два основни панела:

„Бизнес с добавена стойност – социални измерения“, където ще бъдат представени предизвикателствата пред развитието на регионите в новата ситуация, проектите на компаниите и на местните власти в посока развитие на стандарта на живот, възможностите за финансиране.

„Бизнес с добавена стойност – икономически измерения“ ще представи европейската и българската перспектива в новата икономическа ситуация и в светлината на Зелената сделка,  предизвикателствата през бизнес проектите на структуроопределящи за регионите компании и усилията на местните власти да привличат и задържат устойчив инвестиционен интерес

Конференцията ще се проведе в град София, Гранд хотел Милениум, зала „Айнщайн“, на 4 октомври от 14:30 часа. Партньори на събитието са Българска стопанска камара и Институт за пазарна икономика и с подкрепата на Националното сдружение на общините в България.

Повече информация и регистрация за участие ТУК.