Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Topical Information

Home | Topical Information | ММС обявява Национален конкурс за дизайн на младежка награда

ММС обявява Национален конкурс за дизайн на младежка награда

26.09.2022
ММС обявява Национален конкурс за дизайн на младежка награда

Във връзка с изпълнението на дейностите по реализирането на Европейска година на младежта 2022, Министерство на младежта и спорта (ММС) обявява Национален конкурс за изработване на дизайн на младежка награда. Целта на инициативата е приобщаването на младите хора като активни и ангажирани граждани на европейско, национално и местно равнище.

В конкурса могат да се включат лица на възраст между 15 и 29 години, като изпратят проект на наградата (снимка или графика) в мащаб 1:1, кратко описание на визията, идеята и материалите за изработка. Желаещите могат да изпращат идеите си в периода 16 септември – 26 октомври 2022 г. на ел.поща: youth.policy@mpes.government.bg.

Заявените изисквания от ММС са наградата да е проектирана като статуетка с размери 25/30 см, а материалите за изработването й да са естествени, рециклирани или екологични. Ще бъдат насърчавани нестандартни, уникални, креативни и еко-ориентирани дизайнерски идеи.

Селекционна комисия ще избере най-добрите предложения, които ще бъдат представени и на интернет-страниците на ММС и Национална информационна система за младежта (НИМС). Победителят в националния конкурс ще бъде награден по време на финалната конференция на Европейската година на младежта. Изработената от него награда ще бъде връчена на номинираните участници в дейностите на Европейската година на младежта, както и на номинираните младежи доброволци за Международния ден на доброволеца – 5 декември. Наградата ще бъде изложена в сградата на Министерството на младежта и спорта като постоянна експозиция.

Пълните условия за участие в конкурса можете да прочетете ТУК.

За въпроси и информация: Станислава Костова – гл. експерт в дирекция „Младежки политики“ в ММС, ел.поща: stanislava.kostova@mpes.government.bg , тел.: 02/93 00 684.

Провеждането на Европейската година на младежта 2022 в България се организира от Министерство на младежта и спорта. Инициативата протича под мотото “Устойчиво развитие – Европа 2050: Нека да чуем младите хора на България“, като в рамките й се предвиждат събития на национално, регионално и местно ниво с активното участие на младежката общност.