Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Topical Information

Home | Topical Information | Глобалната декларация за демокрация

Глобалната декларация за демокрация

29.09.2022
Глобалната декларация за демокрация

German Marshal Fund Cities, в сътрудничество с Глобалния парламент на кметовете и Пакта за свободни градове, отправя предложение към кметовете от цял свят да подкрепят Глобалната декларация за демокрация - текст на Декларацията

Документът бе отразен в рамките на скорошното комюнике на Г-7 като важен пример за градове, които поемат отговорност за справяне с глобалните предизвикателства и играят основна роля в "демократичните иновации".

Кметовете, които желаят да подпишат тази декларация, могат да го направят на следния линк: https://ncv.microsoft.com/4USLHPzhet.

Тази декларация надгражда инициативата на кметовете на Будапеща, Братислава, Прага и Варшава, които се обединиха срещи ерозията на демокрацията в техните страни и създадоха Пакта на свободните градове през 2019 г.

Списък на подписалите декларацията можете да видите на сайта на The Global Parliament of Mayors или на German Marshall Fund of the United States.