Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Topical Information

Home | Topical Information | Дискусия „Новият европейски Баухаус: активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“ в Русе

Дискусия „Новият европейски Баухаус: активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“ в Русе

27.09.2022
Дискусия „Новият европейски Баухаус: активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“ в Русе

Бюрата за връзка на Европейския парламент в София и Букурещ организират трансгранична дискусия в Русе на тема „Новият европейски Баухаус: активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“. Тя ще се проведе в Русе на 30 септември от 15 до 17.15 ч. в зала „Европа“ на Доходно здание, площад „Свобода“ 4.

В дискусията ще се обсъди по-активното участие на гражданите и специално младите хора в обществения живот, за да допринесат за устойчиви положителни промени в градската среда и живот. Фокус ще бъдат темите за Нов европейски Баухаус, Зеления пакт, кръговата икономика и добри примери за успешни граждански намеси.

В панелната дискусия ще вземат участие Юлия-Мирела Сербан, ГД „Регионална и селищна политика“ (REGIO) на Европейска комисия, Десислава Панчева, ръководител на офис „Култура“ в Бюро „Творческа Европа“, Антония Димитрова от Фондация „Колективът“ и Лука Матей Стоян от Центъра за върхови постижения в архитектурата, изкуствата и аудиовизията, Румъния (tbc). Те ще отговарят и на въпроси от публиката в залата и онлайн. Модератор ще бъде Ася Пенчева, кореспондент на БНР в Русе.

Дискусията ще се проведе на български език с двупосочен превод от/на румънски език.

Събитието е отворено за всички, които се интересуват от тези теми и се организира в рамките на кампанията „Заедно за ЕС“ на Европейския парламент, която цели изграждането на паневропейска общност, насърчаваща всеки да участва в демократичния процес.

За присъствие на събитието в залата, е нужна регистрация до 12 ч. на 29 септември 2022 г. на следния линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm30092022. Местата са ограничени.

Дискусията може да се проследи онлайн. Въпроси към участниците може да се задават във Facebook и YouTube. Може да се изпращат въпроси към участниците предварително в slido с код #Bauhaus.

Повече информация ТУК.