×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Присъствени обучения

Home | Хекатон „Подобряване на качеството на въздуха в България“

Хекатон „Подобряване на качеството на въздуха в България“

07.02.2022
Хекатон „Подобряване на качеството на въздуха в България“

Clean Air Fund в партньорство със “Зелена София”, MOVE.BG, VMware и “За Земята” организират хакатон, за генерирането на идеи и отсяване на потенциално приложимите решения за справяне с проблема с мръсния въздух.

Събитието „Подобряване на качеството на въздуха в България“ ще се проведе онлайн на 25-ти Февруари 2022 г. от 11:00 до 20:00 ч.

Чистият въздух е право, до което всеки гражданин на страната трябва да има достъп. To е свързано със съзнателните решения, които вземаме всеки ден, и промените, които сме готови да направим в собствените си навици.

По данни от последното проучване, свързано с качеството на въздуха в София, става ясно, че мръсният въздух има негативен ефект върху производителността и работните процеси. София е европейската столица, с най-висок дял на хората, смятащи замърсяването на въздуха за най-сериозният проблем в града си.

Хакатонът „Подобряване на качеството на въздуха в България“ е вдъхновен от проучването и цели да събере хора със сходни идеи и интереси.

 

Участници в хекатона:

  • Могат да се регистрират индивидуално или в екип до 5 души
  • Имат възможност да бъдат напътствани от професионалисти в областта на устойчивото развитие

 

Първите 3 отбора, които ще спечелят награди, насочени към живот с по-малко емисии като електрически тротинетки, ваучери за аудио книги и др.

 

Времето, с което всеки участник / отбор ще разполага за генериране на идеи за подобряване на качеството на въздуха, ще бъде 4 часа. Предложенията могат да бъдат насочени не само за района на София, но и за всеки друг голям или малък град в България.

Като отправна точка за хакатона ще бъде използвано най-новото проучване, проведено от Deloitte по поръчка на Clean Air Fund - „Въздействие на замърсяването на въздуха върху кариерните решения на висококвалифицираните работници в София.“

 

Програма на събитието:

11:00 – 12:00 Представяне на изследването

12:00 – 12:30 Обявяване на началото на хакатона

12:30 – 16:30 Брейнсторминг и подготовка за представяне на идеята

17:00 – 19:00 Представяне на идеи от отборите

19:00 – 19:45 Оценяване на идеите от жури

19:45 – 20:00 Обявяване на победителите в хакатона

 

Записване за участие - до 22-ри февруари https://www.eventbrite.com/e/256690697787?fbclid=IwAR371pTnmXlc56eh0re5Oe8zbnGuDG1Lx8-S9u1yrapGJ_YE2QDGmC3TQq8