Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Валидираха пощенски марки - с гербовете на Крумовград и Сливен

Валидираха пощенски марки - с гербовете на Крумовград и Сливен

09.12.2022
Валидираха пощенски марки - с гербовете на Крумовград и Сливен
Source: БТА
От вчера в употреба са две нови пощенски марки - с гербовете на общините Крумовград и Сливен.
Пускането им бе отбелязано с церемония по валидиране в Крумовград, на която, освен представители на двете общини и на "Български пощи", беше и авторът на листа с двете марки доц. д-р Ненко Атанасов.
„Основният елемент е конят, той символизира кушиите, които на времето са организирали покрай тополите покрай река Крумовица в Крумовград, защото старото име на Крумовград е било Кошукавак“, обясни кметът на родопския град Себихан Мехмед.
„Конникът с тръбата символизира борбения дух на нашите съграждани, а Сливен също така е и роден град на много будители и герои като Панайот Хитов, Добри Чинтулов, Добри Желязков и много други“, разказа на свой ред секретарят на община Сливен Валя Радева.
На двата герба са изобразени още вековният бряст на Сливен и тополовите листа на Крумовград, както и крепостни стени.

Филателното издание, което днес бе валидирано, е второ на тема „Българска градска хералдика“ на Министерството на транспорта и съобщенията. То включва лист с отпечатани две пощенски марки с гербовете на двете български общини и пощенски плик - скрепени с печат.

Новите марки са отпечатани в тираж от 5 500 броя.