Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | В община Павел баня поставиха контейнери за употребявани дрехи и домашен текстил

В община Павел баня поставиха контейнери за употребявани дрехи и домашен текстил

09.08.2022
В община Павел баня поставиха контейнери за употребявани дрехи и домашен текстил

Гражданите на Павел баня вече могат да оставят за рециклиране свои стари дрехи, обувки или друг домашен текстил в контейнер за рециклиране. Кметът на града Иса Бесоолу обяви, че общината е сключила договор с организация за тяхното оползотворяване. Единият контейнер за текстил е поставен срещу хотел „Антик“, а другият е на входа на вилната зона. 

Продуктите, които могат да се предават в контейнерите, трябва да са чисти и годни за употреба - дрехи, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси или друг вид домашен текстил. Контейнерите са метални и са конструирани така, че тяхното съдържание да не може да се изважда и да се разхвърля наоколо.

Също така, община Павел баня е сключила 5-годишен договор и за рециклиране на излезли от употреба моторни превозни средства и части от тях като акумулатори, оловни акумулаторни и батерии, алкални батерии, както и излязло от употреба електрическо оборудване.