Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | В Нови пазар посрещнаха гости от побратимения турски град Инегьол

В Нови пазар посрещнаха гости от побратимения турски град Инегьол

09.08.2022
В Нови пазар посрещнаха гости от побратимения турски град Инегьол
Source: Фейсбук страница на Георги Сашев Георгиев - кмет на Нови пазар
На 8 август, в Община Нови пазар гостува делегация от побратимения турски град Инегьол - зам. кметът Ешреф Йиит и общинските съветници Айхан Гюлеч, Селим Емре, Йондер Йозер - председател на Бальоч-Инегьол, Ертан Башдере и Хасан Аксу – бивш кмет на Община Йенидже.
 
 
Кметът на Община Нови пазар Георги Георгиев и зам.-кметът Айсел Руфад благодариха за подаръците и топлото посрещане на танцов състав „Луди млади“, който изнесе великолепен спектакъл на Международния фестивал за културата и изкуството, провел се в град Инегьол в края на месец юни.
Ръководството на Община Нови пазар подари за музея в град Инегьол картина със символа на града, знамето с герба, алманах и плакет с герба на град Нови пазар, които ще бъдат изложени в специална витрина на побратимените градове.
 
Град Инегьол се намира на Мраморно море. В него са развити туризмът, търговията, леката промишленост. Той е един от центровете на турската мебелна индустрия. Забележителни туристически атракции са Градският музей и Историческата джамия. В близост до Инегьол се намира здравният курорт Ойлат, в непосредствена близост до пещерата Ойлат. Инегьол е разположен и в близост до Улудаг - популярен ски курорт.