Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Частично бедствено положение и област Ямбол заради засиления към страната мигрантски натиск

Частично бедствено положение и област Ямбол заради засиления към страната мигрантски натиск

23.09.2022
Частично бедствено положение и  област Ямбол заради засиления към страната мигрантски натиск

Частично бедствено положение заради засиления към страната мигрантски натиск е обявено в област Ямбол. То е в сила от 12:00 часа днес до 29 септември в пограничните общини Болярово и Елхово. Целта е до месец да бъде извършен спешен ремонт на горските пътища до българо-турската граница, съобщи на брифинг областният управител на Ямбол Георги Чалъков.

Частичното бедствено положение е обявено, за да се избегнат процедури и възстановяването на пътищата да започне в най-скоро време. Част от тях са трудно проходими, разрушени, което пречи на използването им от охраняващите границата, както и за бързата реакция.

Частичното бедствено положение може и да бъде удължено за максималния 30-дневен срок. Целта е да бъде свършена максимално много работа за подобряване на инфраструктурата по границата.

Частични бедствени положения по същата причина от днес са обявени и в пограничните райони на областите Бургас и Хасково.