Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | След месеци преговори, Благоевград ще има отново денонощна аптека

След месеци преговори, Благоевград ще има отново денонощна аптека

30.01.2023
След месеци преговори, Благоевград ще има отново денонощна аптека

След няколко месеца разговори между собствениците на аптеки и ръководството на общината, от февруари в града ще бъде възстановена дейността на аптеки с нощни дежурства. Това съобщи кметът на Благоевград Илко Стоянов на специална пресконференция. 

Първоначално една аптека ще работи денонощно. Впоследствие е възможно обектите да бъдат повече, като ще работят по график 365 дни в годината. За да бъде създадено максимално улеснение за хората, графикът ще бъде оповестяван своевременно по няколко начина. Жителите и гостите на Благоевград ще могат да се информират чрез сайта на Община Благоевград, където ще бъдат публикувани дежурствата. Постоянна информация ще има и на електронното табло, намиращо се на фасадата на Общинска администрация. 

„Благодаря на Регионалната фармацевтична колегия и на всички фармацевти, които участват в процеса. Липсата на адекватна държавна политика в тази сфера ни доведе  до тук, че да седнем в дух на партньорство и разбирателство и да стигнем до този резултат заедно с РФК. Благодаря им, защото фармацевтите в този момент откликват на нуждите на обществото. Постигнахме резултат вследствие на един сериозен двустранен процес. Ще внеса предложение до ОбС за приемане на  разчет за бъдещия бюджет и за това  да бъда упълномощен да подпиша договор, за да има Благоевград своята денонощна аптека“, заяви кметът Илко Стоянов.

В проектодоговора е заложена сумата от 255 лева за дежурство, което ще заплаща общината. Ако общинските съветници гласуват предложението, Благоевград отново ще има денонощна аптека след десет години прекъсване.

На пресконференция и председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков коментира, че приветства намирането на решение на проблема с липсата на нощна аптека.

Пресконференцията на кмета може да видите ТУК