Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Шофьори подобряват уменията си по програма на Столичната община за пътна безопасност

Шофьори подобряват уменията си по програма на Столичната община за пътна безопасност

21.11.2022
Шофьори подобряват уменията си по програма на Столичната община за пътна безопасност

На 19 ноември, се проведе първото обучение за шофьори по програмата на Столичната община за пътна безопасност. В него участват предимно по-неопитни водачи, които скоро са изкарали свидетелството си за управление, но няма пречка и опитните зад волана да опреснят своите знания. 

„Инициативата, която представяме днес, е пилотна. Тя ще започне в началото на декември. Всеки уикенд ще има обучение по теория и практика на полигон“, уточни пред журналисти председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. 

Той подчерта, че уроците са напълно безплатни, провеждат се с личния автомобил на участниците, а всеки желаещ би могъл да се запише на създадения за целта Интернет сайт

„Преди месец Столичният общински съвет взе решение за 20 конкретни мерки за пътна безопасност. Една част от тях се отнасят до инфраструктурата и включват поставянето на ограничителни бордюри на спирките от градския транспорт, така че автомобил да не може да се качи на тротоара в случай на инцидент. Има и нови видове ограничители, които вече ударно се поставят на различни места в града. Възложили сме в шестмесечен срок осветявана на всички пешеходни пътеки“, разказа още председателят на СОС.