Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Ръководството на община Ардино се срещна с кмета на побратимената турска община Нилюфер

Ръководството на община Ардино се срещна с кмета на побратимената турска община Нилюфер

14.03.2023
Ръководството на община Ардино се срещна с кмета на побратимената турска община Нилюфер
Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на ОбС Сезгин Байрям се срещнаха с кмета на побратимената община Нилюфер, в Бурса Р Турция Тургай Ердем. 
Срещата протече в изключително приятелски дух. Обсъдени бяха възможностите за по-тясно сътрудничество и партньорство в различни сфери. Сред акцентите на разговорите бе и болката от опустошителните земетресения в Турция и Сирия.
Кметът Изет Шабан изрази своите съболезнования към семействата и близките на жертвите и пожела бързо възстановяване на пострадалите. „Община Ардино винаги е била съпричастна и бе сред първите, които започнаха дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в южната ни съседка. В такава трагедия хората трябва да подадат ръка, да проявяват съпричастност и повече солидарност“, заяви Изет Шабан.
В рамките на посещението, кметовете посетиха и 8-ия пазар за обмен на семена.
Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти продължават вече 28 години и въпреки големите разстояния приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.