Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Психолози ще влязат в онкологичните отделения на пет общински болници в София

Психолози ще влязат в онкологичните отделения на пет общински болници в София

30.09.2022
Психолози ще влязат в онкологичните отделения на пет общински болници в София

Следващата седмица Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа възможността за назначаване на щатни психолози в пет големи общински болници - Първа, Втора, Трета и Пета градска болница, както и в комплексния онкологичен център, който е най-големият в България. 

Това обявиха пред журналисти председателят на СОС Георги Георгиев и председателят на здравната комисия към СОС Антон Койчев.

Психолозите ще оказват подкрепа на онкоболните и техните близки, защото шокът е голям. Това е световна практика, препоръчана на Столичната община от пациентските организации. Работата на психолозите започва на 1 ноември, услугата е напълно безплатна, съобщиха от общината.

На следващата сесия на СОС ще бъде приета и програмата на общината за безплатни профилактични очни прегледи на деца в училища и детски градини. Екипите от специалисти са в готовност да започнат прегледите около средата на октомври. Това е дългогодишна инициатива на Столична община за ранно диагностициране на очни заболявания при децата.