Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Програмата на община Велико Търново за малките населени места е финансирана с 500 хил. лева

Програмата на община Велико Търново за малките населени места е финансирана с 500 хил. лева

20.02.2023
Програмата на община Велико Търново за малките населени места е финансирана с 500 хил. лева

Всички 36 малки населени мета в община Велико Търново получават допълнително общинско финансиране от половин милион лева. Програмата "Местни инициативи" е за облагородяване на обществените пространства и ремонт на улици.

В 27 села е изградено видеонаблюдение по програмата. През последната година системата на видеонаблюдение е разширена в Арбанаси, Ново село и Русаля.  

В последните години в 25 населени места са вложени 345 000 лева за ремонт на улици. Сумите са според големината на селото и варират от 8000 до 16 000 лева. 

С близо 94 000 лева от допълнителното общинско финансиране в 6 села са реконструирани обществени сгради и ремонтирани паркове. Това се посочва в отчета на управленската програма на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Документът ще бъде гласуван на заседание на общинския съвет идната седмица.