Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Първи договори за подкрепа на сдружения на собственици подписа Община Варна

Първи договори за подкрепа на сдружения на собственици подписа Община Варна

16.02.2023
Първи договори за подкрепа на сдружения на собственици подписа Община Варна

Община Варна сключи първите три договора със сдружения на собственици, които ще получат финансова подкрепа, за да успеят да кандидатстват за саниране на сградите.

Кметът на града Иван Портних припомни, че с решение на Общинския съвет, Общината поема разходите за енергийно обследване на сградите и набавяне на нужните документи, за да могат сдруженията да получат средства по програмата, финансирана от Плана за възстановяване и устойчивост. 

Първите сдружения, които ще получат подкрепа от общината, са от районите „Приморски“ и „Младост“, посочи Портних. Сградите са големи – с 41, 64 и 71 жилища в тях.

При изпълнението на предишната национална програма във Варна бяха санирани едва 40 сгради, защото се разпространяваха много лъжи и хората се притесняваха, каза кметът. Той призова варненци сега да вземат решения бързо, за да може да се възползват максимално от осигурените средства и да подобрят качеството си на живот.