Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Отличени добротворци в Разград и Кубрат

Отличени добротворци в Разград и Кубрат

08.12.2022
Отличени добротворци в Разград и Кубрат

За втора поредна година на Световния ден на доброволчеството – 5 декември, Общинският съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) и Превантивно-информационния център към него връчиха отличията "Доброволчеството носи щастие". Добротворци от Разград и Кубрат получиха награди за проявените добри дела през годината. 

Най-много от добрите дела са свързани с различни инициативи за подпомагане лечението от тежка болест на 17-годишния Мартин Христов от Разград, екологични акции, събиране на средства за закупуване на подаръци за деца от социални услуги, организиране на импровизирана школа за малки деца на доброволчески начала, даряване за добри каузи на парични награди от различни конкурси и постижения, издаване на книжка за Разград след проучвателска дейност, закупуване на учебни полагала за съученик-полусирак, даряване за пострадалите от наводненията в община Карлово, участие в доброволческите акции на ОбСНВ.

Призовете връчиха заместник-кметът на Разград Хабибе Расим и председателят на ОбСНВ Станислава Петрова. Госпожа Расим поздрави призьорите и им пожела да продължат да радват хората, които се нуждаят от тяхното добро. Тя допълни, че да помагаш е добродетел, която всички трябва да развиваме и да „заразяваме“ с нея околните. Заместник-кметът поздрави и учителите, възпитали у учениците си стремеж и желание да вършат добри дела, както и организаторите на инициативата, която стимулира добротворците.