Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Осигурено е финансиране за изграждането на многоетажен паркинг на комуникативно място в Столицата

Осигурено е финансиране за изграждането на многоетажен паркинг на комуникативно място в Столицата

04.01.2023
Осигурено е финансиране за изграждането на многоетажен паркинг на комуникативно място в Столицата

В последните дни на 2022 г. председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и изпълнителният директор на Фонда за устойчиви градове Надя Данкинова подписаха договор за дългосрочен инвестиционен заем, предоставен от Фонда за изграждането на надземен етажен паркинг до пазара "Ситняково" в район "Слатина".

Одобреното финансиране е в размер на 4 600 000 лв., от които 2 714 000 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие по ОП "Региони в растеж" 2014-2020", предоставено чрез Фонд мениджър на финансови инструменти в България. Общият бюджет на проекта е 6,6 млн. лв., като останалите средства са осигурени от "Пазари Изток" ЕАД, които имат ангажимент по изграждането и стопанисването на паркинга.

На първото ниво на многоетажното съоръжение ще има паркинг и товарна зона с 49 места, рампа за зареждане на зеленчуков сектор. Второто ниво ще е междинно и ще спомага за обиране на денивелацията на терена. То ще бъде с 19 паркоместа, 16 от тях са предвидени за зарядни станции за електрически автомобили.

На ниво 3 ще има паркинг за 45 автомобила, а на ниво 4 – за 47 коли, както и зона за организиране на събития.

На ниво 5 е предвиден спортен комплекс с две зали за фитнес от 276 кв.м, съблекални, кафене и рецепция, както и спортно игрище.

До седмици се очаква да приключат съгласувателните процедури и да се пристъпи към избор на изпълнител. Това е поредната ни стъпка към разрешаването на проблема с липсата на достатъчно места за паркиране в града.