Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Общинската полиция в Русе вече работи

Общинската полиция в Русе вече работи

17.02.2023
Общинската полиция в Русе вече работи

Започна работата на общинските полицаи, които до момента се обучаваха в районните полицейски управления в Русе. Те ще следят денонощно за спазването обществения ред, като в дейността си ще се подпомагат и от служителите на СЗ „КООРС“.

Общинските полицаи действат по закона на МВР и възпрепятстват всякакъв вид престъпления, включително със задържане. Основните им задачи са превенция и борба с вандализма, както и контрол по безопасността на движението и осигуряване на нормалното придвижване на градския транспорт. Наред с това полицаите ще подпомагат и охраната на масови мероприятия в общината.

Служителите на Общинската полиция са на пряко подчинение на кмета на Община Русе и бяха назначени след преминаването на задължителния 6-месечен курс на обучение.
Очакванията са през настоящата година съставът на звеното да бъде увеличен с още петима служители, като договорът с ОД на МВР предвижда техният брой да достигне 30.

На разположение на звеното са предоставени два оборудвани за целта специализирани автомобила, както и полицейски униформи с обозначителни знаци на Общината.