Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Община Русе награди победителите във фотоконкурса „Обичаме Русе“

Община Русе награди победителите във фотоконкурса „Обичаме Русе“

21.11.2022
Община Русе награди победителите във фотоконкурса „Обичаме Русе“

Приключи фотоконкурсът "Обичаме Русе", организиран от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Булмаркет Груп. В третото му издание се включиха 55 професионалисти, любители, деца и младежи, които изпратиха над 280 снимки. Наградите на победителите бяха връчени от замeстник - кмета и председател на Управителния съвет на Фондацията Златомира Стефанова и заместник - изпълнителния директор на Булмаркет Груп ЕАД Светослав Първанов.

В раздел „Аерофотография“ победител е Явор Мичев със снимката „Лятна буря“. На второ място се класира Петър Найденов с „Дунавски меандри“, а третото място зае Милчо Йовчев за творбата му „Уикенд туризъм“.

В раздел „Събития и уловени моменти“ първото място е за Иво Ботев с фотографията „9 километра плуване на 90 години“. Втора е Жаклин Огнянова със снимката „Споделено изкушение“. Третото място спечели Цветомир Цветанов за фотографията „36“. В тази категория беше присъдена и допълнителна награда на Петър Стаменков.

Явор Мичев спечели първо място и в раздел „Пейзажи“, категория „Професионалисти“, с фотографията си „Дъждовна графика“. На второ място се класира фотографът Стефан Матеев със снимката „Сърцата на реката“. Трето място в тази категория бе присъдено на Данаил Ненков за творбата му „Залезни лъчи“.

В раздел „Пейзажи“, категория „Любители“, първа награда спечели Сергей Драганов със снимката си „Златна есен“. На второ място е класиран кадърът „Русе от високо в синия час“ на Севдалин Емануилов. Трето място в тази категория бе присъдено на Пламенка Тополова за нейната „Горска приказка“. Допълнителна награда в тази категория беше присъдена на Искра Георгиева за фотографията „Суша“.

В раздел „Пейзажи“, категория „Деца“, първа награда получи Мартин Матеев за снимката „Ловци и риболовци“. Второто място беше заето от Андрей Танчев за фотографията му „Гълъби“. Трета награда беше присъдена на Божидара Илиева за снимката й „Центърът на Русе“.   

В раздел „Бизнесът на Русе“, категория „Професионалисти“, първа награда получи Ваньо Димитров за снимката си „Работа в облаците“. Второто място беше заето от Цветомир Цветанов за фотографията му „Да почистим Река Дунав“.    Трета награда в тази категория не беше присъдена.

В раздел „Бизнесът на Русе“, категория „Любители“, първа награда получи Гюлдан Еркянова за снимката „Продуктивният човек“. Второто място беше заето от Ширин Джавидова за фотографията й „Младостта е надежда“. Трета награда беше присъдена на Десислава Николова за снимката й „Транспорт на перка на вятърен генератор“.

Наградата на публиката грабна Ралица Георгиева  с фотографията си „У дома“, а наградата на журито беше присъдена на Гюлдан Еркянова за фотографията  „Отражение“.

Отличените фотографи получават парични награди съгласно регламента, а церемонията бе съпътствана от представянето на изложба на открито на отличените фотографии, която ще радва русенци в следващите седмици. Експозицията може да бъде видяна на паната, разположени пред Съдебната палата на пл. „Свобода“.