Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Община Кюстендил възстановява градския транспорт

Община Кюстендил възстановява градския транспорт

30.01.2023
Община Кюстендил възстановява градския транспорт

От началото на месец март градският транспорт в Кюстендил ще бъде пуснат отново, съобщи кметът на община Кюстендил Петър Паунов по време на сесия на Общински съвет. Той добави, че съгласно правителственото постановление, и според общинска наредба, автобусите ще се ползват безплатно от децата и учениците до 10-годишна възраст, пенсионери, хора с увреждания и други. Предвиждат се 11 обиколни  курса, 3 курса в сутрешните, 3 в работните часове, а през останаото време ще се движи на два часа. 

"От 6 март ще има градски транспорт. Смятаме, че това решение ще бъде в полза и на хората, които притежават автомобили. Така ще могат да с отърват от излишните превозни средства, респективно и допълнителните разходи. Когато има и автобуси, всеки може да пътува спокойно в градски условия. Имаме превозвач, който е заявил готовност да започнат 11 курса, в момента се подготвят с юристите условията, при които да се случат“, коментира кметът Петър Паунов.