Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Община Исперих в помощ на кандидатстващите за саниране на жилищни сгради

Община Исперих в помощ на кандидатстващите за саниране на жилищни сгради

16.11.2022
Община Исперих в помощ на кандидатстващите за саниране на жилищни сгради

Община Исперих ще подпомага гражданите при кандидатстване за саниране на жилищни сгради по предстоящата процедура за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд. Секретарят на общината Севим Адем обясни, че на информационната среща за разясняване на условията за кандидатстване са присъствали близо 50 заинтересовани граждани. те са запознати с основните параметри, заложени в проекта за кандидатстване по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“.

За кандидатстване по процедурата са необходими три неща – етажната собственост да е регистрирана като сдружение, сградата да има технически паспорт и обследване за енергийна ефективност. Разходите за технически паспорт и енергийно обследване ще се покрият от програмата, но само за одобрени кандидати, каза още Адем. Тя добави, че допустими бенефициенти са всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост и са проектирани преди 26 април 1999 г. 

За улеснение на всички, които имат интерес, в сайта на община Исперих има специална секция, в която са публикувани конкретните документи, образци и допълнителна информация по процедурата.

Снимка: БТА