×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Община Бургас осигурява безплатен достъп на деца от социални институции до културни събития

Община Бургас осигурява безплатен достъп на деца от социални институции до културни събития

03.08.2022
Община Бургас осигурява безплатен достъп на деца от социални институции до културни събития

Община Бургас осигурява на деца от социални институции безплатен достъп до събития от културната програма и туристически обекти.

Инициативата ще обхване възпитаниците от центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи със или без увреждания, както и тези от защитените жилища с психична и умствена изостаналост.

Младите хора с увреждания ще имат възможността да посетят обекти като ТК „Акве калиде“, „Ченгене скеле“, остров Света Анастасия, зоопарка в квартал „Черно море“, TEEN BOOM FEST и други музикални събития.

Целта на инициативата е децата с увреждания, които нямат възможност да посетят подобен род събития и забележителности, да се докоснат да част от обществения живот и да бъдат социализирани във възможно най-добра степен.

За посещенията ръководствата на социалните заведения са изготвили графици, а за придвижването е осигурен транспорт от обществения превозвач „Бургасбус“.

Идеята младите хора с увреждания да посещават културни събития и туристически обекти е част от стратегията на Община Бургас да осигурява качествени социални и здравни услуги за нуждаещите се и техните семейства.