×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” ще се проведе в Кърджали за 15-и път

Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” ще се проведе в Кърджали за 15-и път

26.09.2022
Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” ще се проведе в Кърджали за 15-и път

За 15-та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали.

Националната проява включва два конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”. Организатори са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс.

Според регламента в Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” могат да участват деца и ученици на възраст от 6 до 19 г. 

В Националния конкурс по фотография „Фотоприказки” могат да участват  ученици от V до ХІІ клас в категориите „Художествена фотография“ и „Пейзаж и природа“. Учениците ще се състезават в две възрастови групи. Участието във фотоконкурса е индивидуално. 

Крайният срок за получаване на рисунките и фотографиите е 21 октомври 2022 г. в ОДК Кърджали.

И в двата конкурса ще бъдат връчени специални награди и награди за І, ІІ и ІІІ място, които са осигурени от Община Кърджали.

Официалното откриване на Националния празник на детското изкуство ще се състои на 5 ноември 2022 г.