Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Над 1 млн. хороводни стъпки със Северняшки хора направиха в Плевен за Конкурса на Нестле и НСОРБ

Над 1 млн. хороводни стъпки със Северняшки хора направиха в Плевен за Конкурса на Нестле и НСОРБ

03.10.2022
Над 1 млн. хороводни стъпки със Северняшки хора направиха в Плевен за Конкурса на Нестле и НСОРБ
Source: Община Плевен - фейсбук страница
 
В инициативата „Заедно за един милион хороводни стъпки“ се включиха Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и Общинският духов оркестър, които изпълниха осем популярни северняшки хора. Всички присъстващи на площада изиграха хората с настроение и ентусиазъм.
Каузата получи подкрепа на над 10 плевенски клуба и читалищни фолклорни школи, любителски формации и много граждани.
Смята се, че при изиграване на едно северняшко хоро танцьорът прави средно 1800 стъпки. Така за осем народни хора всеки от участниците ще натрупа поне 12 000 хороводни стъпки.
На финала на събитието, след измерване с дигитален часовник на стъпките на един танцьор, бяха измерени 7 000 000 хороводни стъпки за осем хора при приблизителен брой на участниците 1300.
Събитието, организирано от Община Плевен е част от активностите за участие в Националния конкурс "Нестле за Живей Активно!" 2022, който се проведе за четвърти път, с подкрепата на НСОРБ.